Vodič za pravilno podrezivanje obrva, šest savjeta za savršenstvo

Vaše obrve imaju mogućnost da poprave dojam lica, te da uistinu izgleda fenomenalno. No, sa druge strane postoje i greške koje kod oblikovanja mogu u potpunosti unišiti dojam. Da bi vaše obrve oblikovali onako kako treba, u nastavku ćemo vam predstaviti odličan vodič.

Profesionalci kažu da mnogo toga zavisi o alatima kojim raspolažete, pa je prije svega potrebno imati sljedeće:

Makaze za obrve: Jedan od najboljih stručnjaka za obrve, Joey Healy mišljenja je kako je upravo ovo najvažniji alat. Njegova preporuka je da kupite makaze koje su ravne te imaju veoma oštru oštricu.

Četkica za obrve: Koja služi za četkanje dlačica prije procesa podrezivanja

Pinceta: Pomoći će vam kako bi počupali dlake koje su zalutale

Gel za obrve: Gelom ćete učvrstiti dlake koje se nalaze na vašim obrvama

Olovka: Olovka za obrve služit će da popunite određene praznine

  1. Isčetkati dlačice

Velika greška koju mnogi zanemaruju je da ne isčetkaju dlake, prije nego ih podšišaju, mišljenja je Alicija Halpin. Inačle, radi se o estetičarki i vlasnici Foundation Beauty and Estethics.

  • Ukoliko bi samo odrezali dlake iz centra u kojem dlake leže ravno, riskirat ćete da izgubite više dlačica nego što ste planirali, kazala je Halpin te napomenula da dlake kada se češljaju, trebaju se češljati prema gore, a zatim one koje su iskočile, potrebno je ukloniti.
  • Odrezati višak dlaka od prednjeg dijela na obrvama

Četkica za obrve u ovom procesu je veoma bitna. Na samom početku, prijedlog je da počnete od prednjeg dijela koji se nalazi najbliže vašem nosu. Nakon toga, uz pomoć četkice za obrve, višak dlačica koji se nalazi iznad linije obrva, radite to na način da podrezujete jednu po jednu dlačcu, predlaže Healy.

  • Radite tako sve do kraja

U ovom procesu ćete uvidjeti kako ćete mnogo posla imati na sredini obrva i manje kako idete prema kraju. Ipak, najviše pažnje trebate obratiiti na prednju stranu i kraj, jer su to dijelovi gdje bi trebali biti najoprezniji tokom samog procesa podrezivanja.

  • Odmaći se od ogledala i gledati obrve

Tokom ovog procesa uvijek je moguće vratiti se i odrezati više nego što želite, no, savjet je da ipak ne pretjerujete. Potrebno je malo odmaći se od ogledala kako bi vidjeli šta ste napravili. Nakon toga, ponovo počešljajte vaše obrve, a zatim ako slučajno primjetite poneku dlačicu, možete se vratiti makazama, ili jednostavno možete zadržati izgled obrva.

  • Obavezno provjerite kakva je simetrija

Poslije završenog posla podrezivanja, potrebno je fino počešljati obrve kako bi još jednom provjerili da li su iste simetrične. Ukoliko je obrvama potrebno efikasnije i preciznije sređivanje, možete koristiti pincetu, ili jednostavno nepotrebne dlačice počupati.

  • Završetak može biti uz pomoć gela ili olovke za obrve

Kada ste završili kompletan proces, preostaje vam učvršćivanje vaših obrva uz pomoć gela za obrve. Samim time, svaka dlaka će na kraju biti tamo gdje treba da se nalazi, odnosno na svom mjestu.