Stiže nam PlayStation 5: Igrači će doživjeti nove svjetove i doživljaje

Nova konzola iz Sonyeve proizvodnje bit će u prodaji od 12. novembra, a očekuje se da vrlo brzo nakon toga stigne i u Bosnu i Hercegovinu. Naslov videa kojim su z Sonya najavili dolazak konzole je Play has no limits, ali ipak pitanje je da li će se moći kupiti isti dan po puštanju u prodaju.

Ljubitelji PlayStationa sa nestpljenjem čekaju dolazak “petice” u Bosnu i Hercegovinu što će se vjerovatno desiti već početkom decebra, prema podacima iz pretprodaje ovo će bi izuzetno tražen gadget. Naime, director Sony Interactiv Enterainmenta, Jim Ryan kazao je za Reuters da su samo u prvih 12 sati u okviru pretprodaje uspjeli prodati više primjeraka konzole nego u prvih 12 sedmica PlayStationa 4 u SAD-u.

Naime, izvještaji kažu da je Sony uspio prodati više od 100 mliona PlayStationa 4, te sada žele da korisnici ove konzole pređu na novu generaciju. Ipak, ostaje pitanje koliko će njih na samom početku uspjeti doći do novog primjerka.

Aktuelna pandemija Covida-19, imala je veliki uticaj i na gaming industriju, odnosno razvoj novih igara ali i distributersku, odnosno trgovačku mrežu.

– Postoji mogućnost da na dan plasmana neće baš svako moći da kupi PlayStation 5, – kazao je Ryan te dodao kako iz Sonya postižu maksimalne napore da osiguraju opskrbu tržišta i dovoljnih količina za sezonu praznika.

U Sonyu su objavili video putem kojeg žele igrati na emociju kod igrača, te tako navode da video pod nazivom “Play Has no Limits” može inspirisati svakog njihovog igrača kako bi tražio novi užitak, odnosno doživljaj igranja koji će prevazići ono što su mislili da je moguće.

Uz kombinaciju snimaka arhive ali i snimljenih scena, u Sonyu su naveli kako se dive istraživačima iz prošlosti koji su bili na granici poznatog te pomjerali granice, da bi postigli nešto što je izvanredno.

Uz naš PlayStation 5 launch video, željeli smo prizvati osjećaj i uzbuđenje koji će nas natjerati da što više istražujemo – kazala je Mary Yee iz odjela marketinga.

– Mi ćemo inspirisati svakog igrača kako bi potražio nove svjetove kao i doživljaje koji će ispitivati ko smo i sve ono što mislimo da je moguće. Mi želimo da naši fanovi vide sve ono što nikad prije nije bilo viđeno, da osjete ono što nisu mogli osjetiti te da čuju ono što nikad do sada nije bilo moguće čuti. Mi sa predstavljanjem nove generacije igranja PlayStationa5, želimo da ponovo potaknemo želju za istraživanjem, na način da će naši igrači doživjeti nove svjetove iIi pomicati granice mogućeg, kazala je ona.

Video iz Sonyeve produkcije možete pogledati u nastavku: