Sedam parfema kojim ne mogu odoliti oba pola

Mnogi muškarci i žene posebno preferiraju unisex parfeme. Upravo zato, spremili smo sedam posebnih parfema koji imaju fanove među oba pola i koji nikada ne mogu dosaditi i teško im je odoliti.

Calvin Klein CK One

Ovaj parfem među prvima je nosio unisex predznak. Naime, Calvin Klein je prilikom kreiranja ovog mirisa kojeg odlikuje svjež miris citrusa, pronalazo inspiraciju kod ponašanja svoje kćerke i njenih prijateljica. Radi se o stilu koji je provokativan te ima političku korektnost. Miris mladih iz devedesetih je drugo ime CK One parfema.

Zara Ebony Wood

Riječ je o parfemu koji ima drvenkasto-začinski miris. Karakterizira ga opis poput trenutka slobode i opuštenih avantura koje nas očekuju. Ovaj parfem je imao prezentaciju 2019. godine, te je nastao u saradnji sa poznatom dizajnerkom parfema, Jo Malone. Oni koji vole luksuzni miris, sigurno je da će Ebony Wood biti jedan od njihovih glavnih izbora.

Chanel les exclusifs 1957

Coco Chanel je 1957. godine putovala u Dallas gdje je bila dobitnica nagrade Neiman Marcus, zbog svog doprinosa modi, upravo ovaj parfem dobio je ime po toj godini. Njegove karakteristike su bijeli mošus koji ima malo drugačiji miris  na svakoj osobi,  pa ga iz Chanela opisuju kao miris kože. Na prvi mah, može se osjetiti kombinacija bergamota, irisa, nerolija kao i cedar, ipak, veoma brzo na koži će ostati harmoničan, privlačan i lagan miris.

Dolce & Gabbana Velvet Cypress

Kreatori ovog zanimljivog parfema, inspiraciju su pronašli u italijanskim čempresima koji rastu u mediteranskim krajevima, riječ je o svježem, drvenkastom citrusnom mirisu. Sam miris je građen oko velike doze čempresa kako bi održao njegovu sjajnu fasetu koja podrazumijeva elegantan i svjež miris citrusa. Naime, italijanski čempres jedan je od karakterističnih obilježja vrtova širom mediterana. Obzirom na eleganciju koja podrazumijeva suhoću cedra, Velved Cypress je zapravo posebna posveta italijanskom kraju u kasnim danima ljeta.

Tom Ford Black Orchid

Tom Ford parfem krasi orijentalna kultura mošusnog mirisa koji je moguće imati na sebi i tokom veoma toplih ljetnih dana. Dovoljno je samo malo, kratko nanošenje kako bi se osjetio tokom cijelog dana. Naime, karakterišu ga francuski jasmin, crna ribizla, ylang-ylang, crni tartuf te limun. U samom srcu ovog parfema nalazi se crna orhideja, koja predstavlja ideju odnosno kreaciju Toma Forda, a u bazi se nalaze note od drveta, vanilija, tamjan te balzamične note.

Jo Malone London Vetiver and golden vanilla cologne intense

Činjenica je da sve kolonjske vode ovog Brenda nose naziv unisex. Naime, ova kolonjska voda je kombinacija izuzetno cijenjenih sastojaka koji dolaze sa Madagaskara, radi se o vaniliji i vetiveru. Po mnogima, to je izrazito senzualni miris koji ima primjese iznenađujućih nota poput kardama i grejpa.

Pierre Guillaume Paris Aomassai

Inspiraciju za ovaj miris kreatori su pronašli u Južnoj Africi, tačnije u mrisima raznobojnog drveta, koji krasi umjetnost plemena Baouli, koja ima veoma interesantnu kombinaciju kiselih i sočnih nota u žaru plamena. Riječ je o vatrenom dahu karamela te isprženih lješnjaka, koji sa primjesama začina širi plamen drveta balzama, vetivera i narandže. Možemo reći da ima čarobne spirale tamjana sa kombinacijom sladića, koje se nalaze i idu uz plamteću jezgru Wenguea, tačnije mirisnog drveta smole i suhih trava.