Menu

Javni poziv za učešće na projektu

Fondacija Nijaz Duraković kroz projekat koji sufinansira Općina Centar Sarajevo, objavljuje javni poziv za učešće na projektu pod nazivom ’’Prevazilaženje generacijskog jaza kroz razmjenu znanja.’’


 

Pravo učešća i prijave na istom imaju mladi ljudi (od 18 – 25 godina) i penzioneri (od 65 do 74 godine) , sa područja općine Centar. Osnovni cilj projekta je poboljšanje socijalne uključenost osoba treće životne dobi u društveno korisne procese, te usmjerenje mladih ka očuvanju tradicije i važnosti, te korisnosti zanata koji, u novijim trendovima u društvu, postaju raritet.
Projekat je podržan od strane Općine Centar, Sarajevo.

Implementacija i realizacija projekta odvijat će se od sredine jula do sredine septembra 2016. godine. Održati će se osam (8) radionica sa mladima i starijima u trajanju od maksimalno dva mjeseca. Učesnici projekta će dolaziti na radionce koje će biti jednom sedmično i koje će trajati oko dva sata. U prvom satu će mladi pokazivati starijima kako se koristi računar, Internet, i druge informacione tehnologije. U drugom satu će stariji pokazati mladima različite zanate, recepte, vještine, itd.

Tokom projekta, projektni koordinator će vršiti monitoring i evaluaciju kao i pružiti podršku svim učesnicima. Fondacija će pokriti sve troškove materijala potrebnog za projektne aktivnosti kao i transport/prevoz učesnika i učesnica.
Vizija projekta da se ukažu zajedničke stvari kod starih i mladih i premosti generacijski jaz.
Obaveza svih učesnika iz Općine Centar jeste da budu prisutni na svim aktivnostima (8 radionica) te da se aktivno uključe u projektne aktivnosti i evaluacije.

Ovim putem pozivamo sve mlade i starije osobe iz Općine Centar koji su zainteresovani za ovu razmjenu i dopunu obrazovanja, da se prijave. Prijaviti se možete putem mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Potrebno je da pošaljete mail sa naznakom ‘Prevazilaženje generacijskog jaza kroz razmjenu znanja’ te da navedete svoje ime, prezime, broj telefona, adresu prebivališta i datum rođenja.

Prijave primamo najkasnije do 01. jula 2016. godine.

 

 

Preuzeto sa: 

http://www.mreza-mira.net/47868-javni-poziv-za-ucesce-na-projektu/

nazad na vrh

Login