Menu

ZATVOREN PROJEKAT BUSINESS ACADEMY II - THE ART OF PUBLIC SPEECH

U nedjelju, 12. Novembra, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, Grbavica uspješno je održana BAII Konferencija kao posljednji dan ovogodišnje CRSP Business Academy II, edukativnog programa u organizaciji Udruženja „Centar za razvoj socijalnog poduzetništva“ koji je podržan od strane Općine Novo Sarajevo.

Projekat je namjenjen za nezaposlene građane Općine Novo Sarajevo koji su godinu dana ili duže na birou, te koji aktivno traže posao. 

Cilj projekta je pružanje učesnicima neophodno znanje, te unapređivanje nekih od osnovnih komunikacijskih vještina koje su modernom poduzetniku potrebne u današnjem poslovnom okruženju

Projekat za 25 učesnika, među kojima su bili nezaposleni i mladi ljudi, je imao kontinuiranu tendenciju rasta gdje smo imali pozitivne utiske.

CRSP Business Academy podrazumijevala je upoznavanje učesnika sa 9 modula, koje su proveli treneri Emir Kurtić, Kemal Balihodžić i Marija Arnautović. Kroz timski rad i aktivan angažman na različitim interaktivnim radionicama, učesnici CRSP Business Academy II su radili na sticanju novih znanja i vještina. 

Na zatvaranju programa učesnicima su se obratili gospodin Faruk Pršeš, savjetnik načelnika za društvene djelatnosti, koji je u svom obraćanju istakao važnost neformalnog oblika edukacije i poželio sreću svim prisutnim u daljnjoj profesionalnoj karijeri. 

 

Također, u ime udruženja "Centar za razvoj socijalnog poduzetništva" prisutnim se obratio Emin Podžić, koordinator programa CRSP Business Academy i zamjenik predsjednika Udruženja Adi Puran, koji su se zahvalili Općini Novo Sarajevo na podršci projektu, te dodijelili certificate o učešću na Akademiji.

nazad na vrh