Menu

POČETAK IMPLEMENTACIJE BUSINESS ACADEMY II

 

Implementacija projekta Business Academy II – The Art of Public Speech, koji je podržan od strane Općine Novo Sarajevo, je u toku. Cilj projekta je doprinijeti povećanju stope zaposlenosti u cilju poboljšanja kvaliteta života građana na području općine Novo Sarajevo.

Projekat se realizuje u Međunarodnom centru za djecu i mlade, a predviđeno trajanje su tri uzastopna vikenda. Uspješno su protekla dva dana edukacije, a obrađena su dva modula „Dan u životu biznismena modernog doba“ i „Razvoj individualnog CV-a i motivacionog pisma“.

Edukator u protekla dva dana bio je gospodin Emir Kurtić, viši asistent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu , te suosnivač fudbalske akademije Academica.

Gospodin Kurtić je kroz svoja predavanja spojio teoriju i praksu, povezao osnove sa stvarnim životom, te na zanimljiv način i kroz interaktivne radionice obradio navedene module.

Rezultati nakon realizacije ovih modula su na zavidnom nivou, a učesnici su zadovoljni, entuzijastični i veoma aktivni.

Već nakon dva dana edukacije, učesnici su stekli mnogo znanja i samopouzdanja, te su spremniji za sljedeće izazove koje Business Academy II donosi.

Pred nama je još 7 modula, prilikom čije realizacije očekujemo još bolje rezultate. Preostali moduli su: „pregovaračke vještine“, „prezentacijeske vještine“, „upravljanje poslovnim konekcijama“, „poslovni intervju“, „radio nastup“, „TV nastup“, te za sami kraj projekta „BA konferencija“.

Očekujemo pozitivnu evaluaciju od strane učesnika po završetku projekta, te njihovu još veću zainteresovanost u narednim danima edukacije.

Sljedeće sedmice, edukator je osnivač i CEO kompanije UpTrend - Kemal Balihodžić, a posljednje dane edukacije predavač će biti gospođa Marija Arnautović.

Nakon realizacije projekta očekuje se podignut stepen znanja kod učesnika iz oblasti poduzetništva, prezentacijskih vještina i vještina biznismena modernog doba.

nazad na vrh